Tävlingar

Våra klubbtävlingar 2020

Med anledning av den pågående Covid19 pandemin har styrelsen beslutat att göra ändringar i tävlingsprogrammet för 2020.

Vi tar borta alla klasser med påsiktsbilder och tävlar i år enbart med digitala bilder. Notera att ändringen är tillfällig, därför har vi inte ändrat i tävlingsreglerna som är länkat till nedan.

Vi kommer även under 2020 att ha fyra tävlingstillfällen. Första etappen tävlar vi med enstaka bilder utan tema, andra etappen enstaka bilder men i två klasser, färg och monokrom. Den tredje etappen blir en kollektionstävling i två klasser, färg och monokrom och den fjärde etappen enstaka bilder med tema.

Temat för den fjärde etappen 2020 beslutades på årsmötet bli Skugga

Det kommer att delas ut poäng och den som har samlat mest poäng efter den fjärde etappen koras till klubbmästare för 2020.

Mer om poängutdelningen i tävlingsreglerna.

Den fjärde deltävlingen med digitala bilder har temat:

Skugga

Kalender

1:a etappen digitala bilder:                       Inlämning månadsmötet i februari, redovisning på marsmötet.

2:a etappen digitala bilder                        Inlämning månadsmötet i april, redovisning på majmötet.

3:e etappen kollektion digitala bilder:        Inlämning 30:e september, redovisning enligt senare

4:e etappen digitala bilder med tema:       Inlämning 31:a oktober, redovisning enligt senare

Våra tävlingsregler föreskriver att digitala bilder skall ha längsta bildsidan 2000 pixlar. Formatet skall vara jpg. Bildfilens storlek ska hållas mindre än 1,5 MB. Här nedan finns en länk till en handledning om hur man anpassar storleken på digitala bilder i några olika program.

Att anpassa den digitala storleken på bilder till tävlingar

Övriga återkommande tävlingar

Som medlem i fotoklubben kan man också deltaga i tävlingar arrangerade av Riksförbundet och Mellannorrländska distriktet. Riksförbundet ger även ut en årsbok med bilder tagna av fotoklubbarnas medlemmar.

Resultatet från Mellannorrländska distriktets tävling DIFO finns på distriktets hemsida.