Tävlingar

Klubbmästerskapet KM

Klubbmästerskapet avgörs sedan 2016 i fyra etapper. I varje etapp delas ut poäng, olika för om det är en etapp med enstaka bilder eller en etapp med kollektioner.  Reglerna har justerats något mellan de olika åren bl a beroende på pandemin.
Varje år har sin egen sida och där återfinns resultatet för året med länkar till album med uttagna bilder och domarnas kommentarer

Övriga återkommande tävlingar

Som medlem i fotoklubben kan man också deltaga i tävlingar arrangerade av Riksförbundet och Mellannorrländska distriktet. Riksförbundet ger även ut en årsbok med bilder tagna av fotoklubbarnas medlemmar.

Länk till Riksförbundets hemsida  https://www.svenskfotografi.org/rifo/information-om-riksfotoutstallningen/

Resultatet från Mellannorrländska distriktets tävling DIFO finns på distriktets hemsida.

De flesta tävlingsregler föreskriver att digitala bilder får ha en bestämd max storlek. Våra tävlingsregelr för klubbmästerskapet förskriver att längsta bildsidan skall vara 2000 pixlar. Formatet skall vara jpg. Bildfilens storlek ska hållas mindre än 1,5 MB.
Här nedan finns en länk till en handledning om hur man anpassar storleken på digitala bilder i några olika program.

Att anpassa den digitala storleken på bilder till tävlingar